ESITTELYPerheeseeni kuuluu aviomieheni ja kaksi jo aikuista lasta, jotka asuvat omillaan. Meillä on kotona tällä hetkellä kolme koiraa. Norjan tuonnit groenendael uros Bohemian Rhapsody Av Vikholmen -08 ja groenendael narttu Love Love Love Av Vikholmen -13 ja hänen poika Tin Man av Vikholmen -17. Asumme Kiimingissä omakotitalossa kahden hehtaarin tontilla 23km Oulun keskustasta.


Belgianpaimenkoiria minulla on ollut vuodesta 1993. Kasvattajan peruskurssin suoritin vuonna 2007 ja hain kennelnimen Qojotes vuonna 2008. Harrastan koirieni kanssa monipuolisesti kaikkia lajeja. Olen kisannut agilityssä, pk-lajeista jäljellä ja viestillä sekä tokossa. Käyn paljon myös koiranäyttelyissä. Joten vapaa-ajan ongelmia ei ole ja viikonloput olen yleensä aina jossakin koiratapahtumassa joko itse kisaamassa tai talkoissa tai vaikkapa mätsärituomarina. Järjestän myös kasvateilleni koulutusmahdollisuuksia sekä viikonloppuleirejä.


Ensimmäinen belgianpaimenkoira tervueren tuli Elennah-kennelistä 1993. Silloin en rodusta tiennyt muuta kuin koirakirjojen kuvan ylväästä paimenkoirasta. Lapsuudenkodissani oli saksanpaimenkoira ja englanninspringerspanieli. Tuon saksanpaimenkoiran viisaus jäi mielikuviin, rotuvalintaa miettiessä saksanpaimenkoirien sairaudet laittoi etsimään muita rotuvaihtoehtoja. Belgianpaimenkoiraan perehdyttyäni parempi terveys, paimenkoiran ominaisuudet ja upea ulkonäkö sulattivat sydämen. Ensikontakti tapahtui rotuyhdistyksen pentuvälityksen kautta ja sitä myöten menin tutustumaan lähimpään seudulla olevaan kasvattajaan, jolla oli pentuja vapaana.


Meillä on syntynyt tähän mennessä kahdeksan pentuetta. 2010 S-pentue, 2012 Tea-pentue ja 2014 U-pentue kantanartulleni Sysisalaman Diivalle. Tämä U-pentue oli Divan viimeinen pentue. Divan tytär Nana eli Qojotes Sweet Strawberry jatkoi kasvatustyötämme tervueren muunnoksella ja synnytti ensimmäisen pentueensa eli V-pentueen 2014 keväällä. 2015 W-pentueen emänä oli kasvattini eka pentueesta eli Qojotes Sapphire. 2016 syntyi meidän Norjan tuonnille Chilille pentue. 2017 B-pentueessa on vain yksi pentu, emä Qojotes Chocko Storm ja samana vuonna syntyi C-pentue emänä Qojotes Umbra Bella. Kasvatustyöni tulee olemaan pienimuotoista ja pennut asuvat samoissa tiloissa meidän kanssa. Meidän pentueissa sekä jalostusnartun että uroksen haluan tietää ja tuntea henkilökohtaisesti. Koska itse olen aktiivinen koiran kanssa harrastelija, pyrin myös pennuille etsimään harrastavia ja aktiivisia koteja. Terveys on minulle tärkeä asia ja pyrin selvittämään mahdollisimman paljon taustoja ja riskejä. Joka pentuesuunnitelmassa joutuu tekemään kompromisseja ja pitää yrittää osata ajatella asioita kokonaisuuksina. Jo näiden muutaman pentueen perusteella olen huomannut miten haastavaa tämä on, tulee yllätyksiä, aina kaikki ei mene suunnitellusti, vakavat sairaudet koskettaa. Toisaalta olen saanut kokea niitä onnistumisen iloja kasvattien omistajien kanssa, olen saanut hyviä koteja pennuille ja olen saanut myös suurimmalle osalle hyvää terveyttä ja hyvää luonnetta.


Tervetuloa sivuillemme!
© Sari Kestilä | Kennel Qojotes 2014 ::: Webdesign Tmi Myrskynmerkki